Légy birtokában az erődnek


 

Légy birtokában az erődnek !

Mottó: “Az erő helyszínén friss energiával töltődöm fel és önmagamban nyugalmat érzek”. 

Gyakorlat, meditáció

(hanganyagként a lap alján találod)

 

Ülj kényelmesen egy széken, egyenes háttal, fejedet tartsd lazán előreálló állal. Mindkét lábaddal támaszkodj szilárdan a földön. Tested legyen laza és a figyelmed irányuljon a belsődre. Földeld le magad.

Belső figyelmedet irányítsd fejed tetejére és onnan saját aurádat fehér vászonnak képzeld el, amelyen egy táj jelenik meg.  Onnantól kezdve, amikor már jó alaposan megnézted, figyelmed maradjon meg fejed tetején.

Hogyan néz ki ez a táj?

Ismered-e vagy előtte korábban még sohasem láttad?

Vannak-e ott erdők, fák, vízfolyások, dombok vagy hegyek?

Vannak-e ott emberek vagy állatok?

Nézd a tájat, de anélkül hogy értékelnéd az eléd táruló látványt.  Az előtted lévő tájon egy utat, vasutat vagy keskeny gyalogösvényt látsz.  Amennyiben rátaláltál a helyes útra, válaszd ki a megfelelő útirányt, amelyen végighaladsz.

Abban az esetben, ha semmiféle utat nem fedezel fel, akkor egyszerűen képzelj magad elé egyet.
Most haladj végig ezen az úton és közben figyeld meg, hogyan néz ki a körülötted lévő táj, hogyan változott meg és hová vezet téged ez az út. Figyelmedet egész idő alatt fejed tetejére összpontosítsd és saját tempódban lélegezz.

Menj az úton egészen addig, amíg nem érsz egy nagyon rendkívüli és gyönyörű helyre.  Menj tovább és ezt a helyet alaposan fedezd fel.

Hogyan néz ki?

Vannak-e ott fák, patak vagy tó?

Milyen az időjárás, nappal van vagy már besötétedett?

Van-e rajta kívül még valaki ezen a helyen?

Mindent figyelmesen tekints meg. Ha akarsz valamit csinálni ezen a helyen, ami ott nincs jelen, akkor egyszerűen képzeld magad elé.  Gondolkodj el a felől, hogy ez a hely számodra pillanatnyilag megfelelő-e és jól éreznéd-e itt magad.

Amennyiben kétségeid vannak, úgy még egy kicsit haladj tovább békésen az úton, mígnem valóban megfelelő helyet nem találsz magadnak.  Keress egy helyet, ahol egy pillanatra megpihenhetsz és felüdülhetsz.
Ott ülj le vagy feküdj le és engedd, hogy gondolataid szabadon áramolhassanak és tovaterjedjenek.

Légy teljesen laza, próbálj meg egyesülni a földdel. Saját energiádat helyezd át a fejed tetején lévő energiagömbbe és használd ki ezt a pillanatot.

Lehetséges, hogy a fák között meghallod a szél zizegését, a vízfolyás csobogását vagy a madarak énekét, lehetséges, hogy érezni fogod a frissen vágott fűnek vagy a földnek illatát, lehetséges, hogy bőrödön megérzed a tavaszi reggel melegét.

Egészen addig fogadd magadba az összes érzést és érzéki benyomást, ameddig csak kedved van hozzá.

Köss megegyezést saját erőd helyével, hogy azt bármikor felkereshesd, amikor szükségét érzed annak, hogy új energiával töltődj fel és nyugalmat meríthess.

Most képzeld magad elé, hogy ezt a képet a vászonról visszahelyezed a saját energiagömbödbe és onnan beengeded saját testedbe és a kifinomult energetikai meződre.

Töltődj fel teljesen ezzel az energiával és még egy pillanatig őrizd meg ezt a rendkívüli érzést.
Ezután fokozatosan térj vissza a jelenbe, az itt és mostba, nyisd ki a szemed.

Egészségedre!

A meditációt hanganyagként itt találod: