A spirituális ébredés jelei útkeresésre hívnak

 

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy megkérdőjelezzük a határokat és a szabályokat. Ez a folyamat nem más, mint a spirituális ébredés, melynek tapasztalható jelei is vannak.

Manapság egyre több ember kérdőjelezi meg az anyagias világ által nyújtott értékrendet. Szépen lassan más szintre lépnek, ez pedig egy belső folyamat eredménye, melyet spirituális ébredésnek neveznek. Karen Bishop amerikai spirituális író ennek a folyamatnak számos jelét gyűjtötte össze, ezekből szemezgettünk. Állítása szerint az alábbi tünetek figyelmeztető jelei lehetnek spirituális ébredésünknek, melyekre érdemes odafigyelni, és adott esetben teret engedni az eddig elnyomott természetfeletti oldalunknak is.

A test is üzen

Az élelmiszer-intolerancia
Ahogy növekszünk spirituálisan, úgy egyre érzékenyebbé válunk mindenre, ami körülvesz minket. A test jelzi, hogy mit nem tűr meg tovább, mi az, ami nem szolgálja őt. Ennek a folyamatnak köszönhetően megszabadulunk a méreganyagoktól.
Változó érzékelés
A látás néha homályossá válhat, csillogó részecskéket észlelhetünk a tárgyak és az emberek körül. Ha becsukjuk a szemünket, akkor nem sötétséget látunk, hanem egyfajta vöröses árnyalatot. A színeket intenzívebbnek észleljük, és a sötétben is jobban működik a látásunk. A hallás is erősödhet vagy gyengülhet. Elképzelhető, hogy a legapróbb zajokat is kiszűrjük. Az íz- és illatérzékelés is változik. Egy eddig kedvelt illat kellemetlennek hathat, és egy korábban nem kedvelt kellemessé. Ezekre a jelekre is érdemes odafigyelni.
Energiahullámok jönnek
Hirtelen melegséget érzünk, mely végigfut rajtunk tetőtől talpig. Pillanatnyi csupán, de rendkívül kellemetlen. Az is előfordul, hogy valaki ezt úgy tapasztalja meg, hogy a hideget érzi. Mindkettő előfordulhat, a lényeg, hogy szabaduljunk meg a félelmeinktől, és ne próbáljuk kontroll alatt tartani az energiaáramlást.

A lélek is keresi a helyét

Érzelmi és mentális bizonytalanság
Azt érezzük, hogy az életünk egy kaotikus állapot, és sürgősen rendbe kell hoznunk. Ugyanakkor nem érezzük magukban a képességet arra, hogy rendbe tegyük azt. Ilyenkor a legfontosabb, hogy megnyugodjunk, és próbáljunk a szívünkre hallgatni.
Befelé fordulunk
Ez leginkább akkor feltűnő, ha egy korábban nyitott és aktív személynél jelentkezik. Nem tudni a változás okát, az egyén csupán azt érzi, hogy nincs kedve társasági életet élni, és elvesztette az érdeklődését a korábban kedvelt dolgok iránt.
Intuitívabbak leszünk
Eszünkbe jut valaki, és azonnal találkozunk vele. Az álmok valósággá válnak, egyre sűrűsödnek a véletlen egybeesések. Egyre több olyan dolog történik, amire csak nehezen találunk magyarázatot.
Céltudatosabbá válunk
Rájövünk arra, hogy miért születtünk erre a világra. Ettől a perctől kezdve átalakul az értékrendünk, és tudjuk, hogy mi az eddig keresett, de máshol nem talált cél.
A bal agyfélteke tompává válik
Ez felel a racionális döntésekért, nézetekért, de a spirituális ébredés során a jobb agyfélteke kerül előtérbe. Nem a rend és a szervezettség lesz a legfontosabb, hanem az érzelmek, a tapasztalatok, és a nyughatatlan vágy az iránt, hogy megismerjük a spirituális énünket.

A világ változik, vagy mi?

Vágyunk rá, hogy megértsük, mi történik
Talán most először elkezdünk érdeklődni a spirituális világ iránt. Olyan vágy ébred bennünk, amit még sosem éreztünk, és az anyagi világban semmi sem ad választ. Szomjazzuk a tudást és meg akarjuk érteni a spirituális világot.
„Különc vagyok?”
Azt érezzük, hogy különbözünk a többiektől. Mintha magunk mögött hagytuk volna a korábbi énünket, és szintet léptünk volna az életünkben. Ez a fejlődés egyik szembetűnő jele, de fontos tudni, hogy ez az állapot még nem a végcél.
Egy hullámhosszon a természettel
Közelebb érezzük magunkat az állatokhoz és a növényekhez. Az állati viselkedésben egyre több emberi tulajdonságot látunk. A vadak szelídebbé válnak, és még a növények is reagálnak a rezdüléseinkre.
Lehullanak a maszkok
Meglátjuk az egyének igazi arcát, nem használnak többé a felvett álcák. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy szeretteink jelennek meg a múltból.
Megjelenik a segítség
Váratlan „tanárokkal” találkozunk az utunkon mindig és mindenhol. Lehet az egy könyv, egy film vagy egy személy. Azt vesszük észre, hogy mindentől és mindenkitől tudunk tanulni valamit, mindenkiben meglátjuk a szándékot, és észrevesszük, hogy miért sodorta az utunkba az élet. Elindult a tudattalan tanulás folyamata, ahol közben realizáljuk, hogy percről percre vagy napról napra többek leszünk.

forrás: ridikul.hu

Te is útkereső vagy?

Nálunk sokat tanulhatsz erről. Az alábbi képzéseket ajánlom figyelmedbe!

Karma – SORS és ÉLETfeladat, sorselemzés tanfolyam

Kronobiológia – pszichogenetika – természeti tipológia, személyiség elemzés tanfolyam.

A sors átalakításának módszertana tanfolyam