Álmaink szimbólikus jelentései


Az álmaink szimbólikus értelmezései közül néhány

A tudatalattink mélyen elraktároz, minden érzést, megfigyelést. Az álmaink szimbólikus értelemben hatással vannak életünkre, fejlődésünkre.

“Az álom minden napközben elkövetett rossztól megtisztít minket. Az álom az a néhány óra, amelyet a lélek kitakarítására fordítunk.”
Afonso Cruz

1. az Esés

Ha  álmunkban elesünk vagy lezuhanunk, akkor általában abban a pillanatban  felébredünk. Jelentése: Az ébrenlét állapotunkban valamit nem tudunk jól irányítani.

2. a Szerelmeskedés

Ha szerelmeskedésről álmodunk, vágyaink és érzelmeink egyesülése. Ha magát az aktust látjuk álmunkban az lehet egy új intim kapcsolat. De a legtöbb esetben a bennünk lévő vágyat jelenti.

3. a Hold

A Hold azt jelenti, hogy vannak bennünk olyan rejtett képességek, amelyek még nem nyilvánultak meg az életünkben, de hamarosan felszínre kerülnek majd.

4. a  Kergetés

Amennyiben kergetnek minket és mi szaladunk, menekülünk azt jelenti, hogy valaki vagy valami üldöz minket, de mi olajra akarunk lépni, hogy ne érjen utol minket.

5. az Út

Az Út mindig az életutunkat jelenti. Ha sima, egyenes utat látunk akkor egyszerűbben oldjuk meg a feladatokat, ha viszont nem látjuk tisztán, vagy göröngyös nehezen járható út tárul elénk akkor a bennünk lévő hiedelmek miatt nehezen tudjuk magunkat túltenni dolgokon. Azt hisszük, hogy a csak nehéz utat járva tudjuk megvalósítani a céljainkat.