Csakratisztító módszer

Gyógyítsd meg Önmagad!

A legjobb technika erre egy csakra gyógyító módszer alkalmazása.

Többféle módon lehet a csakrákat egyensúlyban tartani. Talán a legnépszerűbb erre a különféle meditációs technikák, a hangterápia, a szimbólumok alkalmazása, a jóga vagy akár az aromaterápia.

Minden egyes csakra gyógyító módszer segít, hogy csakráid megfelelően működjenek.

Egy hagyományos „energia gyógyító módszert” – csakra kiegyensúlyozó technikát – szeretnék a figyelmedbe ajánlani. Könnyen eltudod végezni ezt a gyakorlatot, csak a kezeidre lesz szükséged.

Feküdj le egy számodra kényelmes pozícióba. (Állva vagy ülve is végezhető)

Tölts el egy kis időt azzal, hogy csak a légzésedre figyelsz. Amikor lélegzel, figyelmedet vidd a fejed tetejére -a koronacsakrádra -, mintha ott szívnád be a levegőt, majd kilégzéskor figyelmed legyen a talpadon, mintha ott fújnád ki a levegőt. Néhány levegővétellel összehangolod a csakráidat.

A bal kezedet (tenyeredet) helyezd a gerinced aljára, az 1-es – gyökércsakra – helyére. A jobb kezedet (tenyeredet) pedig helyezd a köldököd alatti 2-es csakra területére.

Ráteheted akár a testre, de a levegőben a testtől néhány (3-4) cm távolságnyira is végezheted ezt a gyakorlatot.

Tarts a kezeidet ebben a helyzetben 1-2 percig, és figyelj az érzésre – érezd ahogy elkezd áramlani a tenyeredből az energia – Ne aggódj, ha esetleg semmit sem érzel, csak tartsd itt a kezeidet néhány percig vagy addig amíg azt nem érzékeled, hogy itt az ideje , hogy tovább lépjünk.

Ne feledd…a szándék a fontos…

Kezd el mozgatni a kezeidet -körkörös- mozdulatokkal, mindegy melyik irányba, csak a szándék a fontos. 

Majd a bal tenyeredet helyezd a köldököd alatti területre, (2-es csakra) a jobb kezed pedig a köldök fölötti területre (3-as csakra). Indítsd el itt is mindkét kezeddel egyszerre a körkörös mozdulatokat -néhány percig-.

Majd ezt követően helyezd a bal kezedet a köldököd fölé, (3-as csakra) a jobb kezedet pedig a szívcsakrád helyzetére. (4-es csakra) Itt is szintén néhány percre, mindkét tenyereddel végezd el a körkörös mozdulatokat, szépen lassan, olyan tempóban, hogy érzékeld az energiaáramlást.

Most a bal tenyered van a szívcsakrádnál, (4-es csakra) a jobb pedig a torokcsakra helyzetében. (5-ös csakra) Itt szintén körkörös mozdulatokkal, néhány percig indítsd be a folyamatot. (Elképzelhető, hogy ebben a pozicióban, köhögési ingered lesz, engedd ki magadból.)

Most a bal tenyér van a torokcsakránál, (5-ös csakra) a jobb tenyér a homlok csakrán. (6-os csakra) Itt újra jön a körkörös gyógyító energia átvitele. (Figyelj az érzésre, valószínű itt már meleged is van.)

Végezd ezt is néhány percig, majd helyezd a bal tenyered a homlokcsakrádra ( 6-os csakra) a jobb tenyered pedig a fejtető -koronacsakra- irányába. (7-es csakra) Itt is végezd el a körkörös mozdulatokat.

Majd ha végeztél, tedd a tested mellé minkét karodat, és figyelmedet vidd a koronacsakrádra, mintha ott szívnád be a levegőt, és kilégzésnél pedig a talpadra vidd a figyelmet, mintha ott fújnád ki a levegőt. Néhány be és kilégzést követően lassan állj fel és igyál meg egy pohár vizet. Élvezd a nap hátralévő óráit!

Bármikor elvégezheted ezt a gyakorlatot, amikor úgy érzed kibillentél az egyensúlyból!

További praktikus módszereket sajátíthatsz el a Csakra harmonizálása- AURA tisztítása tanfolyamunkon.

Jelentkezz könnyen megtanulható Csakra harmonizálás- AURA tisztítás képzésünkre!