Ismerd meg és alkalmazd a térrendezést!

A kilenc életterület

A központ a legfontosabb hely, ez a terület maradjon mindig szabadon. A nyolc másik életterület pedig az egészség, gazdagság, hírnév, párkapcsolat, kreativitás-gyerek, segítők, karrier, önművelés-tudás. Az életterületeknek megvan a saját színe, anyaga, formája. Ezért fontos, hogy milyen színű bútorok, kiegészítők, dekorációk vannak az otthonodban. A csi rezgései befolyásolják a környezetedet-mindennapi életedet.  Elsősorban érdemes a bensődben körülnézni, hogy ott milyen rezgések uralkodnak. Ismerd fel, és engedd el azokat, amik nem oda valók. Ha kialakítod magadban a lelki harmóniát, akkor  a feng-shui alkalmazása is a leghatékonyabban fog számodra működni.

Az öt elem tana

Az öt elem egymásra gyakorolt hatása jelenti, a feng-shui energetikai rendszerének mozgatórugóját. Az öt elem: fa, tűz, föld, fém, víz. A fa táplálja a tüzet, a tűzből hamu, tehát föld lesz, a földben születik a fém, amit ha megolvasztunk folyékonnyá válik, átvitt értelemben víz keletkezik, ami táplálja a fát. Így áll össze a tápláló ciklus. A lakásod belső terében is figyelembe kell venni ennek az öt elemnek az egyensúlyát. Nemcsak szó szerint értendő, hogy ebből az öt elemből legyen az otthonodban, hanem az elemeknek megfelelő sajátosságok valamelyikével rendelkezz, akár színek vagy formák jelenlétében.

Elemek színben és formában

A tűz elemhez a piros szín és a háromszög forma társítható. A fém elemhez a szürke, a világos pasztellszínek, illetve a kör alak. A fa elemhez a zöld szín és az állított téglalap. Vízhez a kék, fekete a hullámos szabálytalan formák. A föld elemhez pedig a sárga, barna színek és a fektetett téglalap tartozik.