Csak három dolog van, amit kívánni lehet a "külső világban" és mindegyiket a "belső világban" lehet megtalálni.

Megtalálásuk titka egyszerűen a megfelelő "mechanizmus" alkalmazásában, a minden egyén által hozzáférhető Mindenható Erőhöz való kapcsolódásban rejlik.

A három dolog, amire az egész emberiség vágyik, ami a legnagyobb fokú kiteljesedéshez és a legtökéletesebb fejlődéshez szükséges: az Egészség, a Jólét, a Szeretet. Mindenki egyet ért abban, hogy az Egészség a kulcsfontosságú. Senki sem lehet boldog, ha testi fájdalmak gyötrik. Mindenki egyetért abban is, igaz kissé vonakodva, hogy a Jólét is lényeges, mindenesetre azt el kell ismernünk, hogy legalább az alapvető megélhetésre szükségünk van, de ami az egyikünknek már elegendő, az a másikunk szemszögéből abszolút és fájdalmas hiány.

Mivel a természet nemcsak, hogy eleget kínál mindenből, hanem bőségesen, pazarlóan, túlzóan sokat, rá kell ébrednünk, hogy bármiféle hiány, vagy korlát csak az elosztás  mesterséges módszerei nyomán jön létre.

Valószínüleg mindenki egyetért azzal, hogy a Szeretet a harmadik, egyesek szerint az első, alapvető összetevője az emberiség boldogságának.

Mindenesetre azoknak, akik mindhárom dolgot, Egészség, Jólét, Szeretet, a magukénak mondhatják, semmi sem hiányzik a boldogságukhoz.

Már tudjuk, hogy az Egyetemes Szubsztancia a "Tökéletes Egészség" a "Tökéletes Szubsztancia"  és a "Tökéletes Szeretet" és, hogy  az összekapcsolódás mechanizmusa, amelynek segítségével tudatosan kapcsolatba tudunk lépni a Végtelen Kincsetárral, szellemi beállítottságunkon műlik.

Ha tehát, helyesen gondolkodunk, beléphetünk a Legfelsőbb Erő titkos birodalmába.

Ha ezt tudjuk, megtaláltuk az összekapcsolódás megfelelő mechanizmusát, amely összehoz minket, mindazzal, amire vágyunk.

Ez a mechanizmus első látásra nagyon egyszerűnek tűnhet, de nézzük csak tovább. Rá fogunk jönni, hogy valójában ez a "Mesterkulcs",. vagy ha úgy tetszik, "Aladdin csodalámpája", rá fogunk jönni, hogy ez az alap, a szükséges feltétel, a boldogulás abszolút törvénye, ami a Jóléthez vezet.